Kraamzorg

Kraamzorg

Kraamzorg is uniek in de wereld! Nederland is het enige land ter wereld waar een kraamverzorgende een gezin thuis komt bijstaan. Een kraamverzorgende assisteert ons tijdens de bevalling en helpt jou/jullie hierna de eerste 8 tot 10 dagen met het voeden en de verzorging van de baby. Daarnaast doet ze de controles bij de kraamvrouw en de baby. Als de kraamverzorgende afwijkende controles constateert, neemt ze contact op met ons.

De kraamzorgorganisatie vindt het fijn voor het maken van de planning dat je jouw aanmelding voor de 16e zwangerschapsweek doet. Jij bent vrij om te kiezen bij welke organisatie je de inschrijving doet. Rond de 30e zwangerschapsweek vindt er een intake (thuis) plaats. Tijdens dit gesprek kan je jouw wensen voor de kraamweek aangeven.
Mocht je in de kraamweek geen goed gevoel met de kraamverzorgende hebben, geef het dan vooral aan! Dit kan bij de kraamzorgorganisatie zelf, maar mag ook via ons. Het is belangrijk dat je een goede klik met de kraamverzorgende hebt. Deze eerste week is heel bijzonder en kostbaar!

Neem contact op met jouw verzekeraar om te weten te komen welke organisatie zij vergoeden. Het grootste gedeelte van de kosten wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er zit jaarlijks een eigen bijdrage op kraamzorg. Bij een aanvullende verzekering kan dit worden vergoed.

Kijk voor de vergoedingen per zorgverzekeraar op www.zorgwijzer.nl

Hieronder staan de kraamzorgorganisaties waar wij mee samenwerken.

No Comments

Comments are closed.