Spoed? Bel 06-12470508

De verloskundigen

De verloskundigen

Tessa Sommer

Verloskundige
BIG nr: 09916284403

Janet Hoekstra-Storm

Verloskundige, Echoscopist
BIG nr: 69916327503

Mariska de Jong

Verloskundige
BIG nr: 99923950903

Grytsje de Boer

Verloskundige
BIG nr: 59925189603

In onze praktijk werken we met vier verloskundigen. Tessa Sommer en Janet Hoekstra-Storm zijn beiden verloskundige sinds 2012. Sinds 2018 worden zij ondersteund door Mariska de Jong en sinds 2019 wordt het team versterkt door Grytsje de Boer.
Echoscopie wordt op de praktijk gedaan door Janet.

  • Wij begeleiden de natuurlijke gebeurtenissen van kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraambed;
  • Altijd op de manier die bij jou past;
  • Maak jouw wensen kenbaar;
  • Begeleiding van de bevalling, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Begeleiding: De begeleiding begint als je 6-8 weken zwanger bent en duurt tot 8-10 dagen na de bevalling, met zes weken later indien gewenst nog een nacontrole. We hebben daarnaast terugkomochtenden voor moeder en kind i.s.m. een lactatiekundige en een wisselend thema. Ook eventuele echoscopie kan door Janet gedaan worden, zij is gecertificeerd echoscopiste.


De gynaecoloog: Als er problemen zijn, dan verwijzen wij jou naar de gynaecoloog. In sommige situaties zal hij/zij de zorg overnemen. Je blijft alleen onder onze zorg als dit verantwoord is.
Het kan ook zo zijn dat wij alleen het kraambed begeleiden wanneer je onder controle bij de gynaecoloog bent geweest. Je kunt dan, als je daar prijs op stelt, ook tijdens de zwangerschap een afspraak maken. Om kennis te maken en wij kunnen jou dan de nodige informatie verschaffen over kraamzorg, regelzaken e.d.


Spreekuren: Tijdens de spreekuren zult je ons afwisselend tegenkomen. Wij proberen de spreekuren zo te plannen dat je ons allemaal leert kennen. Wordt je liever begeleid door 1 verloskundige gedurende de zwangerschap, ook dat is bespreekbaar. Tijdens de bevalling kunnen wij dit niet toezeggen, door de wisselende diensten.
Ook kan het zijn dat er een student verloskunde meeloopt. Wanneer je dit liever niet wilt, kun je dit altijd aangeven.


De bevalling: De bevalling begeleiden wij zowel thuis als poliklinisch in het ziekenhuis van Leeuwarden of Sneek. Bij de bevalling zal de verloskundige die dan dienst heeft jou komen helpen, Tessa, Janet of een waarneemster.

No Comments

Comments are closed.