Kunstvoeding

Kunstvoeding

Niet elke moeder kan en wil borstvoeding geven. Dan is kunstvoeding een alternatief. Hiervoor koop je volledige zuigelingenvoeding, nummer 1. Er zijn veel verschillende merken te koop. Alle merken voldoen aan de Europese norm. Als er allergieën in de familie voorkomen, kan het soms raadzaam zijn om voor hypoallergene voeding te kiezen.

De kraamverzorgende leert je hoe je hygiënisch een fles klaarmaakt. Ook kan zij je meer informatie geven over de verschillende soorten flesjes en spenen.

 

In de eerste week worden de hoeveelheden voeding langzaam opgebouwd om het maagje van de baby niet te overbelasten. Na de eerste week kan je de volgende rekensom aanhouden:
Maand 1: 150 ml x gewicht in kg / aantal voedingen
Maand 2: 140 ml x gewicht in kg / aantal voedingen
Maand 3: 130 ml x gewicht in kg / aantal voedingen
Maand 4: 120 ml x gewicht in kg / aantal voedingen
Maand 5: 110 ml x gewicht in kg / aantal voedingen
Maand 6: 100 ml x gewicht in kg / aantal voedingen
Ouder dan 6 maanden: 100 ml x gewicht in kg / aantal voedingsmomenten

Bijvoorbeeld: Is jouw baby 4 kilo en 2 weken oud, dan mag hij 600cc op een dag drinken. Komt hij 8 keer voor een voeding, dan kan je 75cc in een fles doen.
Geen enkele kind is hetzelfde en iedereen heeft andere behoeftes. De ene baby zal dus iets minder drinken (550cc) en een andere baby wat meer (650cc). Het is bedoeld als een richtlijn, dus kijk vooral naar jouw baby!

Meer informatie?

Voedingscentrum

No Comments

Comments are closed.