Spoed? Bel 06-12470508

Echoscopie

Echoscopie

De beste termijn om een termijnecho te maken is tussen de 10 en 12 weken zwangerschapsduur. Dit gebeurt meestal via de buik. Een gevulde (niet overvolle) blaas is dan nodig. Soms is het nodig om een termijnecho te maken terwijl u nog geen 10 weken zwanger bent. Dan zal deze echo vaginaal worden gedaan, omdat de baarmoeder zo vroeg nog dusdanig klein is en nog gedeeltelijk achter het schaambeen ligt. Het beeld dat we via de buik zien, is dan niet goed genoeg om een termijnbepaling te doen. Vaginaal is het beeld beter en lukt dit wel. U krijgt een aantal echofoto’s van het onderzoek mee. De termijnecho vindt plaats op de praktijk in Gezondheidscentrum ‘de Hertog’.

Als u bloedverlies heeft, kan er met een echo gekeken worden wat de reden voor het bloedverlies kan zijn. Heeft u bloedverlies, neem dan altijd contact met ons op.

Er kunnen meerdere redenen zijn om een groeiecho te laten maken. Het kan zijn dat u een indicatie heeft voor groeiecho’s in verband met een vorige zwangerschap(pen), maar de indicatie kan ook pas in de zwangerschap ontstaan. Als het nodig is om een groeiecho te laten maken, dan laten wij u dit weten. U krijgt een verwijzing van ons mee voor Verloskundig Centrum Sicht in Leeuwarden. Klik hier voor meer informatie over Sicht.

Soms zijn we niet helemaal zeker of het kindje met het hoofd naar beneden ligt of dat het in stuitligging ligt. Een manier om daar zekerheid over te krijgen is een echo. Ook een inwendig onderzoek kan hier uitsluitsel over geven. Een liggingsecho vindt plaats op de praktijk in Gezondheidscentrum ‘de Hertog’.

De 20 weken echo of structureel echoscopisch onderzoek wordt bij Verloskundig Centrum Sicht in Leeuwarden gedaan. U kunt zich hier inschrijven via de website van Sicht of een afspraak maken via 058-2882543 (kijk hier voor de bereikbaarheidstijden).

De echo’s op indicatie zitten in de basisverzekering. In de meeste gevallen ziet u geen factuur en gaat dit direct naar de verzekeraar. Soms krijgt u wel een factuur, deze moet u voldoen en daarna krijgt u via de verzekeraar dit weer terug.

No Comments

Comments are closed.