Visie

Visie

Begeleiding
Als praktijk staan wij voor de fysiologie van de kinderwens, de zwangerschap, de geboorte en het ouderschap. Dit betekent dat wij vanuit liefde en passie voor ons vak zoveel mogelijk het natuurlijke proces volgen van het lichaam en alleen ingrijpen wanneer dit nodig en wenselijk is.
We vinden het belangrijk dat je mag vertrouwen op jouw gevoel en jouw lichaam. Wij begeleiden jou/jullie graag met onze kennis, ervaring en kunde van dit proces en bij het hebben en houden van jouw eigen regie hierin. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij/jullie met juiste en volledige informatie zelf keuzes kunt maken over de zwangerschap, bevalling en de tijd daarna. Samen kunnen we de begeleiding gaan uitstippelen met de landelijke en regionale richtlijnen als leidraad, waarbij er oog is voor elkaars wensen en grenzen. 

Team
We zijn een hecht team verloskundigen, die fijn met elkaar samenwerkt en voor elkaar klaar staat. Op deze manier proberen we bij ziekte, vakantie en scholingen zoveel mogelijk voor elkaar in te vallen. Toch blijft een klein team ook kwetsbaar en ontkomen we er niet aan om af en toe ook op onze collega’s van een buurtpraktijk terug te vallen.

Samenwerking 
We werken nauw samen met andere zorgverleners, zoals gynaecologen, klinisch verloskundigen en verpleegkundigen van het MCL en het Antonius, kraamzorg, fysiotherapeuten en lactatiekundigen. We komen regelmatig bijeen met deze disciplines om te evalueren, de zorg te verbeteren als dit nodig is en de zorg zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jou als zwangere/ouder(s).

Scholing
We volgen regelmatig bij- en nascholingen en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister. We verdiepen ons in nieuwe ontwikkelingen in de verloskunde en blijven zo up-to-date. Daarnaast hebben we ons gespecialiseerd met aanvullende opleidingen, zoals echoscopie.

No Comments

Comments are closed.