Borstvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s in de eerste zes maanden (en de tijd daarna). Deze voeding is compleet afgestemd op de leeftijd van de baby en varieert gedurende de dag van samenstelling. Het beschermt de baby tegen allergieën, infecties, overgewicht, suikerziekte, een aantal vormen van jeugdkanker en hoge bloeddruk op latere leeftijd. Ook heeft het voordelen voor de moeder. Het zorgt ervoor dat je minimaal 8 keer per dag rust neemt, minder bloed verliest na de bevalling, je baarmoeder sneller zijn normale grootte aanneemt, je sneller in slaap valt na de nachtvoedingen en minder kans hebt op het ontwikkelen van borst- en baarmoederhalskanker.
Daarnaast is het ook heel handig. Je hebt het altijd bij je, het is altijd op de goede temperatuur en van de juiste samenstelling en het is gratis.

Als je borstvoeding wilt gaan geven is het goed om je hierop voor te bereiden. De kraamweek bestaat uit veel nieuwe indrukken en dan is het fijn dat je de theorie van de borstvoeding al kent. Dit vergroot de kans van slagen en maakt jou/jullie zekerder. Je kunt je inlezen door middel van boeken en websites of je kan de borstvoedingsworkshop van Búk & Poppe volgen. Hierover ontvang je een mail.

No Comments

Comments are closed.