Miskraam

Miskraam

Wat is een miskraam?
De oorzaak
Het verloop

Deze miskraam verloopt meestal als een flinke menstruatie. Je kunt dit rustig samen met je partner doen. Noteer wel wat er gebeurt. Dit is goed voor de verwerking en van belang als je toch hulp nodig mocht hebben. Bovendien vragen wij bij een eventuele volgende zwangerschap altijd na hoe een miskraam bij je verlopen is. Je kunt ons altijd bellen. Wil je graag dat wij komen kijken of je inderdaad alles bent verloren en wat je bent verloren, bewaar dan alles. Vang het op en doe het dan in een potje/bakje met wat water en bewaar dit in de koelkast.

Het eerste wat veel vrouwen merken is het verdwijnen van de kenmerken die je lieten weten dat je zwanger bent. De borsten doen geen pijn meer, je bent helemaal niet meer misselijk en je kunt gewoon weer alles eten. Dit kan overigens ook betekenen dat je de ergste periode gehad hebt en je lichaam gewend is aan de zwangerschapshormonen. Tevens vertellen veel vrouwen dat ze het gevoel hadden dat er iets niet goed is. Heb je dit gevoel, praat er dan in ieder geval wel over met ons.

Bloedverlies
Buikpijn
Wat kun je allemaal zien komen?
Hoe weet je dat je alles bent verloren?

Bij een miskraam tussen de 10e en 16e week willen wij je adviseren om altijd even contact te hebben met ons. Als het goed is ben je ook al voor een controle bij ons geweest. Deze miskraam verloopt als een zeer heftige menstruatie. Met veel bloedverlies en buikpijn. Je kunt dit rustig samen met je partner doen. Noteer wel wat er gebeurt. Bel ons wanneer je met vragen zit of wanneer je wilt dat wij komen kijken of je inderdaad alles bent verloren en wat je bent verloren, bewaar dan alles. Vang het op en doe het in een bakje of potje met water in de koelkast. Schroom echter niet om hulp te vragen.

Ook nu is het eerste wat veel vrouwen merken is het verdwijnen van de kenmerken die je lieten weten dat je zwanger bent. De borsten doen geen pijn meer, je bent helemaal niet meer misselijk en je kan gewoon weer alles eten.

Bloedverlies
Buikpijn
Wat kun je allemaal zien komen?
Hoe weet je dat je alles bent verloren?
Wat moet je doen als je er niet zeker van bent dat je alles bent verloren?
Wat hoort niet tijdens een miskraam?
Wat kun je na een miskraam verwachten?
Extra onderzoeken
Folder: Miskraam

Wanneer je ons zeker moet bellen

Wanneer één van de onderstaande zaken zich voordoen, neem dan direct contact met ons op.

  • Wanneer je ons nodig hebt en wanneer je vragen hebt.
  • Bij veel bloedverlies; het blijft stromen of om de 15 min een doordrenkt maandverband.
  • Je niet goed voelt; je duizelig bent, zweer en/of je het gevoel hebt dat je flauw gaat vallen.
  • Wanneer het bloedverlies langer dan een week aanhoudt.
  • Koorts (38 graden of meer) tijdens of na de miskraam.
  • Wanneer je 10 weken of verder zwanger bent.
Bel 0517-398090

No Comments

Comments are closed.