Spoed? Bel 06-12470508

Miskraam

Miskraam

Wat is een miskraam?
De oorzaak
Het verloop

Deze miskraam verloopt meestal als een flinke menstruatie. U kunt dit rustig samen met uw partner doen. Noteer wel wat er gebeurt. Dit is goed voor de verwerking en van belang als je toch hulp nodig mocht hebben. Bovendien vragen wij bij een eventuele volgende zwangerschap altijd na hoe een miskraam bij u verlopen is. U kunt ons altijd bellen. Wilt u graag dat wij komen kijken of u inderdaad alles bent verloren en wat u bent verloren, bewaar dan alles. Vang het op en doe het dan in een potje/bakje met wat water, bewaar dit in de koelkast.

Het eerste wat veel vrouwen merken is het verdwijnen van de kenmerken die u lieten weten dat u zwanger bent. De borsten doen geen pijn meer, u bent helemaal niet meer misselijk en u kunt gewoon weer alles eten. Dit kan overigens ook betekenen dat u de ergste periode gehad hebt en uw lichaam gewend is aan de zwangerschapshormonen. Tevens vertellen veel vrouwen dat ze het gevoel hadden dat er iets niet goed is. Heeft u dit gevoel, praat er dan in ieder geval wel over met ons.

Bloedverlies
Buikpijn
Wat kunt u allemaal zien komen?
Hoe weet u dat u alles bent verloren?

Bij een miskraam tussen de 10e en 16e week willen wij u adviseren om altijd even contact te hebben met ons. Als het goed is bent u ook al voor een controle bij ons geweest. Deze miskraam verloopt als een zeer heftige menstruatie. Met veel bloedverlies en buikpijn. U kunt dit rustig samen met je partner doen. Noteer wel wat er gebeurt. Bel ons wanneer u met vragen zit of wanneer u wilt dat wij komen kijken of u inderdaad alles bent verloren en wat u bent verloren, bewaar dan alles. Vang het op en doe het in een bakje of potje met water in de koelkast. Schroom echter niet om hulp te vragen.

Ook nu is het eerste wat veel vrouwen merken is het verdwijnende van de kenmerken die je lieten weten dat je zwanger bent. De borsten doen geen pijn meer, u bent helemaal niet meer misselijk en je kan gewoon weer alles eten.

Bloedverlies
Buikpijn
Wat kunt u allemaal zien komen?
Hoe weet je dat je alles bent verloren?
Wat moet u doen als u er niet zeker van bent dat u alles bent verloren?
Wat hoort niet tijdens een miskraam?
Wat kunt u na een miskraam verwachten?
Extra onderzoeken

Wanneer u ons zeker moet bellen

Wanneer een van de onderstaande zaken zich voordoet, neem dan direct contact met ons op.

  • Wanneer u ons nodig hebt en wanneer u vragen hebt
  • Bij veel bloedverlies; blijft stromen of om 15 min doordrenkt maandverband.
  • Of wanneer het bloedverlies langer dan een week aanhoudt.
  • Koorts (38 graden of meer) tijdens of na de miskraam
  • Wanneer u 10 weken of verder zwanger bent, zodat wij op de hoogte zijn.
Bel 06-12470508

No Comments

Comments are closed.