Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Wat houdt de cursus in?
In Yogacentrum Leeuwarden wordt zwangerschapsyoga gegeven. Het is een volledige voorbereiding op de bevalling én verder. Thema’s zijn; kracht, concentratie, adem en ontspanning. Na de bevalling komen de vrouwen terug met het kindje en leer ik ze een babymassage. Daarna komen ze ook een keer zonder kindje en doe ik mama-yoga met ze. Om weer terug te komen in hun lijf, bekkenbodem – rug – buikspieren, en ook om een moment voor zichzelf te hebben in deze drukke babytijd.

Voor wie is de cursus geschikt?
De cursus is geschikt voor alle soorten vrouwen. Ik ben zelf erg pragmatisch en nuchter, dus dat past. Veelal tref ik nuchtere vrouwen die bewust in hun zwangerschap willen staan. Ook vrouwen met bekkenklachten zijn welkom. Aangezien de lessen ook iets doen voor het vertrouwen dat de vrouwen krijgen in hun lichaam is het ook geschikt voor vrouwen die angstig zijn. Ik geef 1 (aparte / vrijwillige) les met de partner, waarmee ik een coaching geef voor de partner – hoe de barende bij te staan.

Bij welke zwangerschapsduur kan ik de cursus het beste volgen?
De lessen zijn te volgen vanaf week 15 – 42. De meeste dames starten rondom week 20.

Is mijn partner ook welkom bij de cursus?
Ik geef 1 (aparte / vrijwillige) les met de partner, waarmee ik een coaching geef voor de partner – hoe de barende bij te staan. Geen yoga oefeningen (behalve de ademtechnieken), dus er hoeft niets ‘engs’ ; )

Waar wordt de cursus gegeven?
De lessen zijn in:
Yogacentrum Leeuwarden
Floris Versterstraat 2
8932 BR Leeuwarden.

Wanneer wordt de cursus gegeven?
Dinsdag 20.00 – 21.15 uur
Woensdag 18.45 – 20.00 uur
Vrijdag 10.15 – 11.30 uur

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekering?
Sommige zorgverzekeraars vergoeden het, anderen niet.

Andere bijzonderheden?
Ik denk dat het heel bijzonder is dat je na de bevalling nog een keer terugkomt met je baby en zonder je baby. Hierbij tref je ook weer dames die je in de les ook zag. Je leert een babymassage en bewustzijn rondom je bekkenbodem. Voor dat laatste krijg je te weinig aandacht. Het gaat vaak vooral over ‘hoe is het kindje’. Jij bent ook belangrijk! En als je wilt kun je na de bevalling ook baby-yoga of mama-yoga volgen.

Meer informatie?
www.yogacentrumleeuwarden.nl

No Comments

Comments are closed.