Hypnobirthing

Hypnobirthing

Wat houdt de cursus in?
Hypnobirthing is de meest uitgebreide zwangerschapscursus die er bestaat en het is met geen enkele andere zwangerschapscursus te vergelijken, omdat het helemaal is toegespitst op ontspannen in je zwangerschap met als doel relaxed en vol vertrouwen bevallen waarbij jij de regie hebt. Kennis over natuurlijke zwangerschap en geboorte en de werking van het lichaam komt uitgebreid aan bod (hormonen, spieren, autonoom zenuwstelsel en de invloed van spanning en ontspanning hierop). Daarnaast bouw je al in de zwangerschap een band op met je kindje om de overgang van buik naar grote mensenwereld te verkleinen. Na de cursus heb je een ‘rugzak’ vol verschillende soorten ademhalings- en ontspannings-technieken (visualisaties, diepe ontspanning, zelfhypnose, affirmaties) die je snel en moeiteloos kunt toepassen tijdens de geboorte zodat je ontspannen en comfortabel bevalt. En we besteden veel aandacht aan het informeren van (aanstaande) ouders over alle opties/rechten/mogelijkheden die er zijn (o.a. voor in het geboorteplan) zodat ze de regie in handen kunnen nemen.

Voor wie is de cursus geschikt?
De cursus is in het bijzonder geschikt voor vrouwen die bevallen heel spannend vinden, (zeer) angstig zijn, bang zijn om de controle te verliezen of ontspannen lastig vinden. Maar ook vrouwen die heel bewust in het leven staan, een cursus zoeken met een positieve insteek/geloof in de kracht van de natuur of vrouwen die zich graag tot in de puntjes voorbereiden vinden het vaak een fijne cursus.

Bij welke zwangerschapsduur kan ik de cursus het beste volgen?
We raden in het algemeen aan om te starten tussen week 24 – 32 van de zwangerschap

Is mijn partner ook welkom bij de cursus?
Hypnobirthing is in essentie een cursus die je samen met je geboortepartner volgt. Dat kan de levenspartner zijn, maar ook een moeder of goede vriendin. Deze geboortepartner die zoals de naam zegt bij de geboorte aanwezig zal zijn, heeft evenveel kennis/vaardigheden als de zwangere. Maar als iemand ervoor kiezen om niet samen te komen, maar zich wel samen voor te bereiden op de les, dan is dat hun keuze en is dat ook oké.

Waar wordt de cursus gegeven?
De cursus wordt gegeven in:
Club yoga Leeuwarden
Westersingel 2F
8913 CK Leeuwarden

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekering?
Afhankelijk van jouw type zorgverzekering bestaat er in sommige gevallen recht op een vergoeding omdat ik lid ben van BCE (beroepscoöperatie childbirth educators).

Andere bijzonderheden?
Ik geef de cursus op een frisse, moderne manier én geheel in het Nederlands! Ik combineer in een groeps- of privécursus 2 fysieke lessen van 3 uur met een online academie waarin je alle lesstof en luisterbestanden vind. Of je volgt de cursus gewoon helemaal digitaal!

Meer informatie?
www.liefdevollegeboorte.nl

Image

No Comments

Comments are closed.