Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Wat houdt de cursus in?
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een praktische cursus, die je als zwangere samen met je partner volgt. Hierdoor kan er goed worden ingespeeld op jullie situatie en wensen. De partner krijgt een belangrijke rol; hij of zij leert de zwangere te ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Dit heeft als resultaat dat de samenwerking tussen jullie wordt versterkt.

Aanraken speelt een belangrijke rol in de begeleiding. Bij het aanraken van de buik, reageert het kindje op jullie handen. Zo kunnen jullie met het kindje communiceren en elkaar alvast een beetje leren kennen. Ook besteden we aandacht aan o.a. houding en beweging, omgaan met pijn en baringshoudingen.

De begeleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten van ongeveer een uur; zes bijeenkomsten voor de bevalling, en één erna. Tijdens de laatste bijeenkomst komen jullie samen met de baby.

Voor wie is de cursus geschikt?
De cursus is geschikt voor iedereen die het oké vindt om aan te raken en aangeraakt te worden. In de praktijk blijkt dat vooral angstige vrouwen en stellen die bewust met de zwangerschap bezig willen zijn, er veel rendement uit halen.

Bij welke zwangerschapsduur kan ik de cursus het beste volgen?
De cursus start rond de 20e week van de zwangerschap. Belangrijk is dat je als zwangere het kindje hebt voelen bewegen in je buik. Vanaf dat moment kan de begeleiding beginnen.

Is mijn partner ook welkom bij de cursus?
Ja, graag zelfs! De vrouw is zwanger, maar samen zijn jullie in verwachting van een kindje. Daarom is de rol van de partner net zo belangrijk.

Waar wordt de cursus gegeven?
De cursus wordt gegeven aan:
Legedyk 4
8935 DG Leeuwarden

Wanneer wordt de cursus gegeven?
We plannen steeds een afspraak van ongeveer een uur. Dit kan op elke werkdag en ook ’s avonds.

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekering?
Die mogelijkheid is er. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Margreet Tienstra.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de begeleiding, over haptonomie en over Margreet Tienstra: kijk op www.tienstrahaptonomie.nl

Image

No Comments

Comments are closed.