Samen bevallen

Samen bevallen

Wat houdt de cursus in?
Samen Bevallen is een cursus voor stellen die zich samen willen voorbereiden op de geboorte van hun kindje. Zodat je als zwangere en als partner weet wat je kunt verwachten van de bevalling. De theorie combineren we met praktijk. Jullie leren bijvoorbeeld diverse ademtechnieken en hoe je kunt omgaan met weeën. Na de cursus kunnen jullie als goed voorbereid team de bevalling in.

Hoofdonderwerp is de bevalling, maar ook de zwangerschap, ontspanning, massage, kraamtijd, informatie over borst- en/of kunstvoeding komen afhankelijk van het gekozen cursustype aan bod.

De mogelijkheden:
Minicursus 4x les, terugkom
Complete Cursus 7x les, terugkom
Privécursus 2 tot 4x les
Herhalingscursus privé 1 tot 3x les
Birthing Together in English 2 or 3 private classes

Voor wie is de cursus geschikt?
Stellen of een vrouw met haar geboortepartner (kan bij het ontbreken van een partner ook een moeder of vriendin zijn bijvoorbeeld). Bij veel klachten of angst is een privécursus aan te raden.

Bij welke zwangerschapsduur kan ik de cursus het beste volgen?
Afhankelijk van het cursustype ergens tussen de 23 en 37 weken zwangerschap. Last-minute zijn er soms nog mogelijkheden voor een privécursus op maat.

Is mijn partner ook welkom bij de cursus?
Jullie zijn beide cursisten en volgen dus de hele cursus samen.

Waar wordt de cursus gegeven?
De Minicursus en Complete Cursus worden gegeven in:
de Fazant 2
8941 CP Leeuwarden

Privécursus aan huis bij de cursisten of in de praktijk.

Wanneer wordt de cursus gegeven?
De Minicursus en Complete cursus worden op de avond gegeven, vaak op maandag of dinsdag, soms op donderdag. Een les duurt twee uur en is meestal van 19:45-21:45u. Soms in overleg van 19:30-21:30 uur.

Privécursus op afspraak in overleg, overdag, op de avond of in het weekend (met toeslag).

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekering?
Vaak wordt een deel of de volledige cursus Samen Bevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Elma van Troost van Lytse Pop is gecertificeerd zwangerschapsdocent van de Vereniging Samen Bevallen, psycholoog en babymassagedocent aangesloten bij de Vakgroep Shantalamassage Docenten. Lytse Pop staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Andere bijzonderheden?
Dames en stellen die een cursus volgen bij lytse Pop krijgen €10 korting bij het huren van een bevalbad of €5 korting bij privélessen babymassage.
Begeleiding als psycholoog tijdens de zwangerschap en na de geboorte is ook mogelijk.

Meer infomatie?
www.samenbevallen.nl
www.lytsepop.nl

ImageImage

No Comments

Comments are closed.