Kraamperiode

Kraamperiode

De kraamtijd begint zodra de baby is geboren. Gefeliciteerd met dit grote kleine wonder! Deze periode staat in het teken van kennismaken en rusten. De kraamtijd duurt 6 weken (40 dagen), waarvan je de eerste (kraam)week fysiek wordt bijgestaan door de kraamverzorgende en de verloskundige.

Wij komen in de eerste week 3 tot 4 keer thuis langs, vaak om de dag. Als er zich problemen voor doen, komen we dagelijks. In de kraamweek zijn wij het aanspreekpunt bij vragen of problemen. Je mag ons hier altijd voor bellen! Rond de 10e dag sluiten wij het kraambed af en dragen we de zorg over naar de huisarts en het consultatiebureau. Voor kraamtijdgerelateerde vragen blijven wij het aanspreekpunt.

Kraamzorg
Wat houdt kraamzorg in? Waar en wanneer moet je dit regelen?
Lees meer
Borstvoeding
Als je borstvoeding wilt geven is het goed om daar van te voren al meer over te weten.
Lees meer
Kunstvoeding
Niet elke moeder kan of wil borstvoeding geven. Dan is kunstvoeding een alternatief.
Lees meer
Regelzaken
Na de geboorte van een kind zijn er veel zaken te regelen, zoals de aangifte.
Lees meer
Hielprik & gehoorscreening
In de eerste week na de geboorte worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van jouw kind. Daarnaast wordt de gehoorscreening gedaan.
Lees meer
Wanneer moet je bellen?
Ook in de kraamweek kan je ons altijd bellen als je ongerust bent of vragen hebt. Hier lees je wanneer wij graag willen dat je ons belt.
Lees meer
Consultatiebureau
Nadat wij de zorg rondom de eerste 10 dagen hebben afgesloten, dragen we de zorg over aan de huisarts en het consultatiebureau.
Lees meer
Nacontrole
Ongeveer zes weken na de bevalling kan je op de praktijk komen voor een laatste controle.
Lees meer
Búk & Poppe slok
Regelmatig organiseren wij een terugkomochtend, de Búk & Poppe slok, voor mama’s en baby’s. De lactatiekundige en verloskundige zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast is er een wisselend thema.
Lees meer

Spullen over van het kraampakket?

Doneer aan Stichting Baby Hope
Image
Image

Spullen over van de babyuitzet?

Doneer aan Stichting Babyspullen

No Comments

Comments are closed.